1. Menuen for denne side
  2. Primært indhold
  3. Sekundært indhold
  4. Portalsider

1000-års jubilæum for Roskilde stift

1000 års jubilæum i Næstved, Tryggevælde og Stege-Vordingborg Provsti

For 1000 år siden blev bispesædet i Roskilde for første gang nævnt ved navn i et dokument. Den runde dag skal fejres, og det vil i Roskilde bl.a. ske ved et stort festligt arrangement d. 28.-30. januar 2022. Men i Næstved, Stege-Vordingborg og Tryggevælde provstier vil vi også gerne benytte lejligheden til at markere jubilæet med lokale fejringer. Vi er derfor gået sammen og håber at så mange sogne som muligt vil deltage i festlighederne.

Folkekirken lever ofte et stille liv, fordi vi bare altid er der, når folk har brug for os.

1000 års jubilæet kan være en anledning til at ”larme” lidt. Vi vil gerne huske vores fortid, glæde os over nutiden og se fremtiden i øjnene:

- Vi vil fejre 1000 års kontinuitet og tro.

- Vi vil markere, at vi er her, og at vi har holdninger og værdier.

- Og vi vil evaluere på de første 1000 år, så de næste kan blive endnu bedre.

Hvert sogn kan give sit eget bidrag til fejringen. Det kan være kultur og historie, debat og etiske spørgsmål eller aktiviteter, der sætter gang i sammenhold og måske peger ind i fremtiden.

Måske har I allerede planlagt arrangementer og aktiviteter, der passer ind i den store fortælling. Eller måske bliver I inspirerede til at finde på nye tiltag.

Alle aktiviteter der passer ind i den fælles fortælling er velkomne. Uanset om de er arrangeret af et menighedsråd, præster eller ildsjæle i sognet.

Til inspiration har vi lavet nogle overskrifter hvori der kan fyldes arrangementer, I bestemmer selv. Det kunne f.eks. blive til:

- Foredrag

- Fællessang

- Middelaldermarked

- Konkurrence for konfirmanderne

- Historiske vandringer

- Skattejagt i kirken

Finansiering skal ske via jeres almindelige budgetter eller eventuelt ansøgning til Aktivitetspuljen.

Hvert sogn har sin egen historie og sine egne muligheder – derfor behøver vi ikke lave det samme alle sammen, men vi gør det på samme tid: Fra september 2021 til maj 2022. Når vi sammen markerer jubilæet, får alle vores arrangementer og aktiviteter, en endnu større gennemslagskraft i offentligheden.

På vores fælles hjemmeside www.1000år.dk kan I lægge jeres eget arrangement ind, så vi får en fælles oversigt over alle de spændende arrangementer.

På hjemmesiden findes også materialer, f.eks. logo og artikler til brug for jeres lokale presse og kirkeblade.

Brug koden, som sognet har fået tilsendt i sognepostkassen til at logge ind på siden.

Vejledning til indtastning af arrangementer på www.1000år.dk