Samarbejder

Hvidovre kirkernes Tværkulturelle Fælleskab

Folkekirkens Skoletjeneste på Vestegnen - FSV

Folkekirkens Skoletjeneste er et samarbejde mellem Glostrup og Rødovre-Hvidovre provsti. De to skoletjenester deler lokaler og viden og samarbejder med menighedsråd og skoler i kommunerne på Vestegnen: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Rødovre og Vallensbæk.

 

Yderligere oplysninger på skoletjenestens hjemmeside: www.fs-vestegnen.dk

 

Folkekirkens Skoletjeneste på Vestegnen

- formidler viden om folkekirkens forståelse af kristendom i et samarbejde mellem skole og kirke lokalt.

- tilbyder projekter og materialer til skolernes undervisning, Tilbuddene er tværfaglige.

 

Folkekirkens Skoletjeneste på Vestegnens tilbud er i er i overenstemmelse med folkeskoleloven med respekt for den enkelte skole og det enkelte sogn.

 

Folkekirkens Skoletjeneste - et undervisningstilbud til folkeskolen

 

Samarbejdsprojekt i Rødovre-Hvidovre provsti

Videntjeneste for kirkegårde

www.videntjenesten.dk kommer med konkrete anbefalinger og vejledninger til planlægning, drift, forvaltning og etablering ved kirkegården - og grønne områder generelt. Det kan fx være ved plantning af træer:

Hvordan sikrer man et god etablering af træer? Hvad gør man i forhold til vanding?

Hvordan udpeger og kender man syge træer - hvordan ser "kæmpeknippe-poresvamp" ud - hvor farligt er det og hvad gør man ved det?

Eller kan man bruge græsklippe-robotter på kirkegården - hvad koster det - og hvad er erfaringerne med brugen?

 

Videntjenesten udgiver Videnblade - korte artikler der tager fat i aktuelle spørgsmål og problemer. Der er fx udarbejdet videnblade om beskæring af træer på kirkegården og om de forskellige typer af urnegravsteder.

 

Videntjenesten tilbyder samtidig gratis rådgivning via mail og telefon fra deres eksperter i fx skadedyr, svampe-angrebne træer, etablering og drift af træer, græs, belægninger og forvaltning af kirkegården.

 

Der udsendes nyhedsbreve, hvor I hver måned får nyheder fra Videntjenesten for Park og Landskab. Tilmeld dig nyhedsbrevet.